• Type:
  • Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Magasinet

Senaste magasinet från TV100

Bästa TV-programmen 2020

Vad gör man när man inte får gå ut, inte får träffa släkt och vänner, inte får ta en öl på krogen, på grund av ett visst virus? Om man har spelat igenom alla dataspel, utnyttjat spelerbjudandena på Bonusfinder, utklassat barnen i Monopol? Man ser på teve förstås! Men vad? Med risk att glömma många bra teveprogram, ska vi tipsa om några som har gjort oss lite extra lyckliga under 2020.

Queens’s Gambit

Miniserie från Netflix om en föräldralös flicka som visar talang för schack. Längs krokiga vägar och i kamp med inre demoner går den briljanta schacktjejen hela vägen till en match mot den store mästaren, ryssen Borgov. En föräldralös flicka (nu ung kvinna) ensam mot en medelålders man med stenansikte och hela sovjets statsapparat i ryggen. Anya Taylor-Joy spelar Beth Harmon (påhittad karaktär) i den här olidligt snygga miniserien från 60-talets USA, med snygga möbler, snygga kläder och snygga människor, allt ändå mycket genuint och känsligt utfört. Kul också att den gamla franska dängan Tut tut tut tut med Gillian Hills dammas av.

The Last Dance

Ingen regissör i världen kan skapa de spontana, halsbrytande ögonblick vi får uppleva i sportens värld. Men i Last Dance får du både sport på högsta nivå och kompetent regi (inte minst ett bra manus). Den här dokumentärserien handlar om tidernas basketlag, Chicago Bulls, under åren med megastjärnan Michael Jordan och kumpaner som Dennis Rodman och Scottie Pippen. De här killarna var inte bara extraordinära idrottare, de var också färgstarka karaktärer som tillsammans lyfte sporten utanför sina ramar och förvandlade den till ett globalt kulturfenomen. I avsnitten får vi följa olika spelare från deras försiktiga början och upp till toppen.

Björnstad

Också en miniserie med sporttema, men där upphör likheterna. Det här är ingen dokumentär, utan serien bygger på en roman av Fredrik Backman, författaren till en annan filmsuccé, ”En man som heter Ove”. Nu handlar det om en hemvändande NHL-stjärna som tar sig an den lilla ortens juniorlag. Det på ytan triviala upplägget får dramatik när en spelare i laget anklagas för sexuella övergrepp. Och den som utsatts är NHL-stjärnans dotter. Mer behövs inte för att sätta fyr på ett litet samhälle, och kring detta hyperaktuella tema har HBO och regissören Peter Grönlund vävt en mycket sevärd historia.

Sorjonen

Finska polisserien ”Sorjonen” är inte ny för 2020, men den har kommit i en tredje säsong som är allt annat än en trött upprepning. Ville Virtanen spelar som vanligt den småtöntiga men knivskarpa mordutredaren som har dragit sig tillbaka till en mindre stad för att få mer tid med familjen, men istället hamnat i en strömvirvel av tung och farlig brottslighet. Staden ligger på ryska gränsen, och brottsligheten här har ofta ryska kopplingar. Sorjonens fru som länge har kämpat mot cancern avlider i första avsnittet, och nu lämnas Sorjonen ensam med jobbet, hemmet, tonårsdottern Janina (betoning på första stavelsen) och inte minst sig själv, vilket kan vara nog så besvärligt om man är en överintelligent person som ändå har så svårt att förstå sig på ”det mänskliga”.

Mullvaden – undercover i Nordkorea

Ett slutet land som vi inte vet så mycket om, annat än att det kan verka helt snurrigt med vår måttstock. En dansk förtidspensionär som infiltrerar en vänskapsförening. Hur kan det bli en tevedokumentär som får storpolitiska konsekvenser? Ja, om landet är Nordkorea och den danska vänskapsföreningen leder in i en smutsig handel med droger och vapen, då kan det det. Det kan också bli en dokumentär som är så rafflande att den knappast skulle verka realistisk om den var påhittad.

De här serierna (och många andra) kan du absolut dygna eller binge-watcha nästa gång det regnar. Men om du emellanåt tröttnar på dyra och tajta produktioner, kan vi rekommendera det lokala utbudet på TV100. Mindre budget, men också mindre ansträngt och med nog så hög relevans.

Tips för dig som vill ha en hemmabio

Om du älskar tv-upplevelser kan det vara värt att investera i ett hemmabiosystem. Idag finns det tillräckligt med bra teknologi för att återskapa och utmana bioupplevelsen hemma. Se dina favoritprogram i stil med ljud och bild i HD-kvalitet.

Om du inte har möjlighet att helanpassa ett rum utifrån hur du vill att din hemmabio ska se ut så måste du utgå ifrån rummets möjligheter. Placera gärna tv:n och kringliggande utrustning på en vägg som inte har några fönster eller dörrar. Det ger bäst effekt om du har bakgrundsbelysning på tv:n och är inte distraherande. Ska du ha biostolar, större fåtöljer eller en soffa får det inte göra att rummet känns för trångt, utan det måste finnas ett bra avstånd mellan dig och tv-skärmen.

HD-bild ger en optimal upplevelse

Självklart måste du ha en stor tv eller en projektor för att skapa en hemmabio. Välj minst en 55-tummare, men ännu hellre en 65-tummare med ultrahög upplösning. Det spelar inte någon roll om du väljer en tv som är HD, LED, Smart eller 4K. Gillar du en särskild tv så är det helt enkelt den du ska välja, men en sak att komma ihåg att en tv med bättre kvalitet nästan alltid är värt det när man ska bygga en hemmabio. Du kanske till och med vill investera i en 8K-tv, speciellt om du vill ha en tv i stort format där pixlarna verkligen gör skillnad.

Rätt ljud ger rätt känsla

Förutom tv:n är ljudutrustningen det absolut viktigaste i ett hemmabiosystem. Det finns flera olika högtalare att välja mellan, men för mindre rum så rekommenderas en soundbar. När du köper de bästa soundbar-systemen höjs ljudkvaliteten genast och kombinerar du den med subwoofers kan du få till ett riktigt bra ljud. Soundbars styrs ofta trådlöst via WiFi och Bluetooth eller genom fjärrkontroller. Högtalarna är avlånga och passar perfekt under tv:n.

Det andra alternativet är att investera i ett riktigt surroundsystem där flera högtalare placeras i rummet på ett strategiskt sätt. Ljudet hörs från flera olika håll och gör att det känns som att du befinner dig mitt i handlingens centrum. Tidigare var man tvungen att koppla in hemmabioanläggningar med ljudkablar och förstärkare, men idag finns det system som bara kräver en vanlig elkabel för att ge toppljud.

Lek med belysning

Glöm inte att belysningen också är viktig när man ska skapa en hemmabio. Ett tips är att installera en färgskiftande LED-ljusslinga bakom tv:n för att skapa ett trevligt bakgrundsljus. En LED-ljusslinga av hög kvalitet kan förändra färg i takt med ljudet från tv:n och ger på så sätt en väldigt uppslukande filmupplevelse. Kombinera det med riktigt bra mörkläggningsgardiner och en dimbar taklampa så får du till rätt atmosfär.

De bästa pokerfilmerna

Att göra en film spännande är ofta själva grundtanken hos en filmmakare. Vad är då bättre än att använda sig av något av det mest spännande som finns, spel. Vi människor verkar ha en naturlig fallenhet för att dras in i den spänning som uppstår under spelandets gång. Det är inte bara när vi själva spelar. Utan det verkar som vi tycker det är minst lika spännande att titta på andra som spelar. Lägg därefter till att det är ett spel omgärdat av myter. Då får du fram poker. Poker är ett kortspel som lämpar sig utmärkt att skildra på ett spännande sätt på film. Spänningen byggs upp genom att publiken tillåts se spelarnas kort innan de synas i spelet. Blandar man ihop coola karaktärer med pokerspel så har man garanterat en spännande film som publiken kommer ihåg länge. Här har vi listat några av de bästa pokerfilmerna. Flera av dessa går dessutom ofta att se på någon av våra vanligaste streamingtjänster.

Rounders

I denna moderna klassiker från 1998 ser vi Matt Damon i rollen som storspelaren Mike McDermott. Tillsammans med vännen Lester ”Worm” Murphy, spelad av Edward Norton, driver han runt i New York för att leta efter pokerpartier med höga insatser. Allt för att hjälpa sin vän att betala tillbaka ett lån. Titeln syftar på ett smeknamn för spelare som drar runt i olika städer för att hitta ett bra spel, så kallade rounders. Mike har en dröm om att en dag vinna poker-VM men när han förlorade hela sin insats på 30 000 dollar i ett svep lovade han sin flickvän att inte spela mer. När så hans barndomsvän Worm dyker upp och behöver hans hjälp kan han inte säga nej. Han sätter allt på spel, sitt förhållande och sin plats på juristlinjen, för att hjälpa Worm och här tar filmen dig med på ett rafflande äventyr på New Yorks bakgator. En känd scen är när Mike utmanar sin motståndare på ett parti av No limit Texas Hold’em. Filmen är även känd för att ha varit bidragande till den pokerboom som drog igång i början på 2000-talet. Ett känt citat från Matt Damons rollfigur lyder: ”Listen, here’s the thing. If you can’t spot the sucker in the first half hour at the table, then you are the sucker.”

Captions: Fyrtal i ess, en drömhand för varje pokerspelare.

Cincinnati Kid

I denna film från 1965 ses legendaren Steve McQueen som karaktären The Kid. Han är en ung kille med en talang för poker. Filmen utspelar sig i 1930-talets New Orleans, där The Kid försöker vinna respekt vid spelborden bland de gamla spelrävarna. Den typ av poker som spelas i filmen är så kallad femkort stötpoker, en variant som var mer vanlig vid de stora pokerborden förut. Idag spelas det ofta Texas Hold’em och Omaha på de stora pokerturneringarna. En film som låter en klassisk cooling som McQueen klä sig i rollen som ruffig pokerspelare kan bara bli succé. Det är någonting lockande med att se riktiga pokerspelare vid borden. Det blir nästan så att man själv blir sugen på att testa på att spela poker. Bästa sättet att börja är då att läsa på i en nybörjarguide. Dessa hitta du ofta hos de större pokersajterna. Till exempel hos 888poker som har en guide i hur man spelar poker, som definitivt kommer att ge dig de kunskaper du behöver för att regera vid bordet.

Maverick

I denna actionkomedi med westerntema får vi följa korthajen och skojaren Maverick. Filmen bygger på en tv-serie med samma namn som sändes under 1960-talet. Huvudrollen spelades av James Garner. I filmen från 1994 var det Mel Gibson som axlade rollen som den charmiga men bedrägliga kortspelaren. Den kvinnliga huvudrollen spelas av Jodie Foster. Handlingen går ut på att Maverick vill spela, eller lura, till sig pengar för att kunna anmäla sig till en pokerturnering med en vinstpott på 500 000 dollar. För att göra detta lurar han bland annat Fosters karaktär under ett parti poker och han drar även till sig uppmärksamheten från en nitisk domare som gärna vill se honom hängd. Den här filmen bjuder på lättsam underhållning och var en riktig publiksuccé när den släpptes på bio. Detta fartfyllda kostymdrama bjuder på kvicka repliker och även ett visst mått av romans mellan Gibsons och Fosters rollfigurer.

Captions: För riktiga pokerspelare räcker det inte med en bra hand, de behöver också ha ett riktigt pokeransikte.

Casino Royale

Kanske inte helt otippat att en Bond-film kvalar in på den här listan. Den engelske toppagenten är ju känd för att röra sig i glamorösa och internationella miljöer som casinon ofta är. Denna film, med Daniel Craig i rollen som Bond, skildrar Bond ur tidsperspektivet där historien tog sin början. Filmen släpptes 2006 och hade danska filmstjärnan Mads Mikkelsen i rollen som ärkeskurken Le Chiffre. En av de mest spännande scenerna i filmen är när Bond och Le Chiffre drabbar samman i ett parti poker med galet höga insatser. I Ian Flemmings bok som ligger som grund för filmen var det egentligen baccarat som spelades. Inför filmen beslutades att de istället skulle spela Texas Hold’em, mycket på grund av den pokerboom som rådde under första delen av 00-talet.

The Sting

I denna klassiker från 1973 får vi se Hollywood-giganterna Robert Redford och Paul Newman som ett bluffande radarpar i 1930-talets USA. Regissör var George Roy Hill som även regisserat Redford och Newman i westernklassikern Butch Cassidy and the Sundance Kid. Historien sägs bygga på verkliga händelser där två bluffande bröder gav sig på att blåsa en maffiaboss. Detta har tidigare skildrats i boken The Big Con: The Story of the Confidence man, av David Maurer. Titeln >The Sting syftar på det ögonblick då en bluff lyckats och utföraren drar sig tillbaka med bytet. Filmen var en enorm succé och var nominerad till tio Oscars. Den vann sju, bland annat för Bästa film, Bästa manus och Bästa regi. Det var också den mest lönsamma filmen under det året. I filmens mest klassiska pokerscen spelas det five-card draw, en vanlig variant av poker under 1930-talet.

Därför spelar svenskarna på casino utan licens

Det har snart gått två år sedan den svenska spelmarknaden omreglerades och Sverige fick en egen spellicens. Alla spelsajter som vill marknadsföra sig i Sverige måste ha en svensk licens. Men allt fler svenska spelare söker sig aktivt till spelsajter utan licens istället.

Strikta restriktioner = tråkigare spelsajter

Den svenska spellagen är otroligt strikt och spelbolagen har många restriktioner att förhålla sig till. Detta går givetvis ut över spelarna, på gott och ont. Sveriges spellag ställer höga krav på konsumentskyddet vilket naturligtvis är bra. Man har implementerat nationella system för att hjälpa utsatta spelare att ta kontroll över sina spelvanor och det är lätt att hitta hjälp och stöd om man skulle behöva det. Men det har också blivit omöjligt att få ta del av bonusar på samma sätt som förut. Numera får varje spelare bara ta del av en välkomstbonus och den får dessutom inte vara värd mer än 100 kronor.

De strikta restriktionerna är ett försök att skydda spelare från dåliga spelvanor. Tyvärr slår det helt fel, och svenska spelare lämnar nu licenssystemet i allt snabbare takt. På ett online casino utan licens kan spelarna fortfarande fritt ta del av free spins, bonusar och kampanjer. Det är något de flesta spelare vill ta del av, så att ta chansen när det är tillgängligt är bara logiskt.

Minskat underhållningsvärde

Spelbolag med svensk licens har många regler att följa. Det som märks tydligast för spelarna är restriktionerna på bonusar. På en sajt med svensk licens kan du bara få en bonus, välkomstbonusen. Sedan sommaren 2020 när nya restriktioner infördes får bonusen dessutom inte vara värd mer än 100 kronor. Nu finns det också en insättningsgräns på 5 000 kronor per vecka och spelsajt. En tredje gräns som kom med de nya restriktionerna är att alla spelare måste uppge en tidsgräns innan de spelar.

Det verkar onekligen som att allt fler spelare har tröttnat på det svenska utbudet. Casinon med svensk licens kan helt enkelt inte erbjuda den underhållning man söker, och därför letar man sig till spelsajter utomlands som kan det.

Undersökningar visar att fler väljer olicensierat casino

Sedan den svenska licensen tillkom har flera undersökningar gjorts för att försöka ta reda på hur många det är som spelar inom licenssystemet. Siffran sjunker stadigt. Enligt den senaste undersökningen som gjordes av Copenhagen Economics på uppdrag av BOS (Branschföreningen för Onlinespel) tror man att andelen kan sjunka till så lågt som 52 procent efter de nya regleringar som regeringen införde under sommaren. Regeringens mål för andelen spelare som spelar inom licenssystemet är 90 procent. Enligt spelbranschen har det målet aldrig uppnåtts, inte ens i början. Och det blir allt mer tydligt att vi kommer längre och längre ifrån det målet.

Spelbranschen har sedan spellicensen introducerades 2019 flaggat för att målen för kanaliseringen inte nåddes. Kanalisering är ett begrepp för hur många svenska spelare som spelar inom licenssystemet. Under hösten 2019 genomförde H2 Gambling Capital en mätning av spelmarknaden på uppdrag av Spelinspektionen. Då låg kanaliseringen någonstans mellan 85 och 87 procent.

Under våren 2020 rapporterade sajten Bonusfinder.com om att en tredjedel av alla svenska spelare googlade på ”casino utan licens”. Det är 30 procent som aktivt söker sig till olicensierade spelsajter. Man kan alltså anta att kanaliseringen vid det laget låg på 70 procent för casino, vilket är väldigt lågt och långt under målen. Siffrorna bekräftas i en rapport gjord av Copenhagen Economics i april 2020.

Enligt den senaste undersökningen från Copenhagen Economics som genomfördes sommaren 2020 kan vi vänta oss att kanaliseringen sjunker ännu mer framöver.

Därför vill svenskar spela på casino utan licens

Att spela på casino utan svensk licens kan ha många fördelar. Först och främst få spelaren bestämma själv över sitt spelande, vilket blir allt svårare på licensierade casinon. Den största anledningen till att svenskar väljer casino utan licens är för att de då kan ta del av obegränsade bonuserbjudanden. En olicensierad spelsajt behöver inte förhålla sig till Spelinspektionens regler. Istället kan de fritt erbjuda sina spelare bonusar, free spins, cashback, VIP-program, tävlingar, turneringar och kampanjer.

En annan vanlig anledning till att söka sig till ett casino med licens utomlands är för att slippa Spelpaus. Spelpaus är det svenska nationella självavstängningssystemet. Tanken med det är att ge spelarna ett verktyg för att stänga av sig från allt spelande samtidigt. På samma gång hjälper det spelbolagen att identifiera spelare som inte borde spela. Men många har haft svårt att förstå verktyget och har råkat aktivera en spelpaus av misstag. En spelpaus går inte att häva eller ångra, och då väljer många att spela på casino utan spelpaus istället.

Ytterligare en faktor som väger in är cool off-perioden. På licensierade spelsajter måste varje spelomgång ta minst tre sekunder. Detta för att spelaren ska hinna tänka efter om den verkligen vill snurra hjulen igen eller lägga en insats till. Tre sekunder på en slot är ganska lång tid. Det är ett enkelt spel som inte kräver så mycket tid och istället uppfattas det som långsamt och buggigt. På ett casino utan licens får spelaren själv bestämma hur snabbt spelrundorna ska gå.

Vad lagen säger om att spela på casino utan licens

I media utmålas ofta spelbolagen med utländska licenser som olagliga spelbolag. Det är inte helt sant. Det är inte olagligt för ett spelbolag utan att släppa in svenskar i casinot, så länge de inte marknadsför sig mot svenska spelare. Lagen säger att ett casino utan licens inte får rikta sig till svenskar. Det innebär att de inte får göra reklam, ha svensk support eller översätta sajten till svenska. De får heller inte erbjuda spel i svenska kronor. Som spelare bryter du inte heller mot några regler om du spelar på ett casino utan licens. Det är fritt fram att välja precis vilken spelsajt du vill, och du har ingen skyldighet att kolla upp vilket lands spelmyndighet det är som har utfärdat licensen.

Kom igång med streaming på din dator

Med streaming kan du titta på dina favoritserier och -filmer när du vill. Du kan kontrollera ditt tittande och se på serier när du själv känner för det. Det är också väldigt enkelt att komma igång med det, vilket kommer med många friheter.

 

För att börja med streaming behöver du först en dator som klarar av det. De allra flesta datorer klarar idag av streaming och du behöver inte någon kraftfull speldator. Det du däremot behöver är en relativt bra Internetanslutning som klarar av streaming. De allra flesta har idag en anslutning som klarar av det, men det kan hända att du behöver en lägre upplösning för videon, något som du enkelt kan ställa in.

Du behöver inte en dyr dator

För att komma igång med streaming behöver du en dator som klarar av det. De allra flesta datorer klarar idag av det och du kan alltså använda en begagnad bärbar dator för att se streamat material. Internetanslutningen är viktigare men även här behöver du antagligen inte oroa dig.

 

Om du däremot märker att din anslutning inte verkar tillräcklig, finns det flera olika saker du kan göra. Till att börja med kan du sänka upplösningen på videon. Att se på saker i HD kräver en mycket snabbare anslutning och det kan hjälpa att sänka upplösningen. Du kan även skaffa en snabbare anslutning om det är en möjlighet, men det är sällan man måste gå så långt.

Du behöver ingen programvara för att komma igång

Det krävs inga speciella program för att se på streamat material. Du kan behöva lite mjukvara, men det finns ofta installerat på din dator. Om det inte gör det kommer du att informeras om det när du ska se på något. Du kan då följa instruktionerna och sedan komma igång på ett par minuter.

 

Du behöver däremot inga speciella appar eller program. Undantaget är om du behöver ett program för att komma åt materialet, exempelvis om du vill se på Netflix eller Viaplay. Då behöver du deras program för att komma åt deras filmer och serier. Det tar inte många minuter att installera och du kan sedan se på vad du vill.

 

Streaming är enkelt och du kommer igång på ett par minuter i de allra flesta minuter. Du kan sedan komma åt alla serier och filmer som du vill se på. Nästan alla datorer kan idag streama och du bör inte ha några begränsningar på grund av den dator du har.

 

Redaktionen

Glöm TV-reklamen – här får du de bästa speltipen

Tillhör du de som är trött på TV-reklamen med alla spelbolag? Här är de allra bästa speltipsen som du kan få.

Under en reklampaus kan det vara upp till nio olika spel- och casinobolag som har reklam, det gör det helt omöjligt att hänga med i svängarna. Så varför inte sätta alla dessa nätcasinon på ett ställe? I alla fall de bästa!

Den servicen är det inte alla som ger i den Djungel som är där ute på casinomarknaden.

En rad åtgärder föreslogs och bland annat handlade det om att spelbolagen kommer ha en insättningsgräns på 5000 kronor per vecka för spelare och enbart få erbjuda en välkomstbonus upp till 100 kronor. Flera svenska spelbolag har givmilda oddsbonusar för att locka till sig kunder, vilket gör att spelare i större utsträckning väljer att spela hos dom. Med fler restriktioner på marknaden riskerar spelare snarare att fly till olicensierade bolag än att stanna kvar hos de svenska. Det skulle isåfall vara kontraproduktivt då målet hela tiden är en säkrare spelmarknad med ökat konsumentskydd, något som saknas hos bolag utan licens. Spelbolag utan svensk licens får inte marknadsföra sig på svenska marknaden, men det finns inget hinder för konsumenter att spela hos dom.

Det har tidigare varnats om att endast 5% av svenskarna vet hur man kan se om ett bolag innehar svensk licens. Denna okunskap kan vara en del av problemet, något som borde vara bekymrande för Spelinspektionen.

Copenhagen Economics uppskattningar kommer från en kombination av intervjuer med branschfolk, konsumentundersökningar, en empirisk analys av hur omsättningen utvecklats hos licensierade spelbolag inklusive indikatorer på den totala online omsättningen och uppskattningar från Spelinspektionen. De hävdar att uppskattningarna är robusta och konservativa.

Även Internet har fått människor intresserade

Det finns gott om TV-program som fokuserar på konst och inredning. Äntligen Hemma har en del segment och du har även program som Antikrundan, som ofta har konst i fokus. Det här kan vara väldigt lärorikt och underhållande, vilket gör det möjligt att lära sig mer om konst. Du kan sedan använda det du lär dig för att till exempel inreda där hemma.

 

Att inreda med konst behöver inte vara svårt, men det kan kräva en del efterforskningar. Idag går det enkelt att lära sig mer om konst, oavsett om du gillar jättestora tavlor eller föredrar något mindre och mer diskret. Du har, utöver TV, även Internet som öppnar upp för många möjligheter.

Konst är mer lättillgängligt

Konst är inte lika svårt att komma igång med som det en gång var. Du kan börja enkelt och hitta råd genom TV, bloggar och sociala medier. Det här gör det enkelt att inreda där hemma och det behöver inte heller bli dyrt. Internet har gjort konst billigare än någonsin, inte minst om man kikar på amatörkonstnärer som ofta säljer sin konst väldigt billigt.

 

TV-program har också gjort att fler blivit intresserade av konst. När många inser att man inte måste vara en expert för att komma igång. Med ett par hundralappar och lite efterforskningar kan du faktiskt förändra hela ditt hem på en markant nivå. Du kan köpa allt från vackra canvastavlor till snygga prydnader, digital konst och mycket annat.

 

Det är mycket mer tillgängligt och alla kan idag börja med konst. Du kan köpa det billigt och du kommer åt information om konst mycket enklare än förr. Du kan sedan ändra din hemmamiljö och göra det finare där hemma.

Även Internet har fått människor intresserade

Internet har gett utrymme för många nya amatörkonstnärer. Det är idag enkelt att göra reklam för sina egna verk och du kan även sälja allt direkt via nätet. Vidare kan du hitta bra information om konst via videor, sociala medier och de olika bloggar som finns. Dessa ger råd och kan även visa dig exempel på hur det kan se ut när du är färdig.

 

Internet gör det också väldigt enkelt att komma åt all information. Du kan sedan köpa allting direkt via nätet, så du kan lära dig och sedan köpa konst helt utan att lämna ditt hem. Det här är en stor skillnad om man jämför med hur det var förr, då det var främst överklassen som kunde hålla på med konst.

 

/Redaktionen

TV100

Casino utan svensk licens

Att spela på casino utan svensk licens kan bli en kostsam affär – det gäller även när du ska ta ut dina pengar efter ha vunnit pengar så kan även tidsfaktorn vara ett hinder.

Spela ansvarsfullt, spela på live-baserade sidor med tv som komplement är kul, men än mer kul om just vinsterna är de rätta när de sedan betalas ut.
Om du inte tittar under varje spelsida på nätet om vart de är baserade och inte har en ”i-gaming”  licens från Spelinspektionen så kan det ge dig 25% i extra skatt för de vinster du gör om det kommer utanför ett ESS-land eller kanske mer.

Att få reda på vilka sidor du ska koncentrera dig på, så har du mer fakta på casino utan svensk licens där du kan veta vilka sidor som kan vara lämpliga att spela på fast att de inte har licens i Sverige men även får veta om de har de grundläggande kraven för dig som svensk medborgare så att du slipper betala skatt.

Två av de tre kraven som bör vara med för att du ska vara säker på att slippa betala skatt är att sidan som marknadsför:
1) inte marknadsför sig mot svenska spelare
2) de är registrerade i ett ESS-land.  Det är dock viktigt att vara 100% säker och detta får du även veta mer om på Spelpressen.se om casino utan svensk licens.

Ytterligare faktorer finns det kan vara allt från att sidorna inte har ”spelpaus” att bonusar kan bli problematiska om det inte finns betalningsfunktioner som normalt sätt finns på en sida med licens. Men allt går att jobba sig runt med så länge man har information.

Läs mer på Spelpressen.se för att få veta vilka sidor det går bra att spela på för att undvika problem.

/Redaktionen

Säker betalning på internet – när du tittar på streamat innehåll?

Du har förmodligen läs om alla bedrägerier som kan ske på nätet och hur med otaliga metoder kan skydda dig mot dessa, men i verkligheten finns det faktiskt två enkla sätt som gör att du aldrig behöver bli orolig och de är inte bara enkla, de är dessutom alldeles gratis för dig att använda, när
du surfar runt på internet och shoppar kläder, tittar på hus, bokar läkarbesök eller vad det nu än är gör på internet.

Osäker läge för många
Kriminaliteten på internet är stigande, det hör man både i medierna och från de kunniga på området
och visst är det en skrämmande trend, eftersom de som drabbas är vi konsumenter. Men med två
enkla tips kan du skydda dig på ett sätt som gör att du inte behöver oroa dig för att dina uppgifter
blir stulna när du är inne och tittar på exempelvis kläder, dildo, preventivmedel, vaginala krämer
eller glidmedel på någon sida på internet.

I Europa har alla länder haft olika regler när det kommer till internetsäkerhet. Det har skapat en oro
bland konsumenterna. Eftersom vi har frihandel EU-länder emellan har det varit svårt att veta vilka
regler som gäller i olika länder. Någon som har fått Eu till att agera på området. Det som man får
europeisk sida har gjort är bland annat att man har inför ett så kallat riktmärke. Det är en typ av
certifiering som man kan hitta på många webbplatser och hemsidor.

Titta efter märken
När en hemsida har en certifiering kan man vanligtvis vara säker på att det är helt ofarligt att handla
på sidan. Det är en stor trygghet för många konsumenter och inte minst för e-handlarna, eftersom
inga kunder vill handla där det känns otryggt. Det kan därför vara en mycket bra idé att du själv
som konsument tittar efter dessa märken eller certifieringar när du kommer i på en sida. På det viset
säkerställer du en bra handel som utförs tryggt. Certifieringarna brukar även garantera bra
handelsvillkor och en säker hantering av personuppgifter.

Sist men inte minst har vi tips nummer två.
Det kan tyckas vara ett tips som känns banalt och kan är en självklarhet när allting kommer omkring. Men det tål att upprepas, eftersom det faktiskt kan vara något av det viktigaste man ska tänka på när man befinner sig på internet och särskilt på okända sidor som man inte känner till sedan tidigare. Det handlar självfallet om att vara försiktig med att lämna ut personuppgifter och annan känslig information till personer eller företag man inte känner sig trygg med. Förhoppningsvis kan du nu känna dig lite tryggare på internet.

/Redaktionen

Casino på tv – Kommer det minska ännu mer?

Casino på tv – Kommer det minska ännu mer? Är en av de tankar man kan få när nya regler kommer inom spelvärlden och reklam.

Det görs idag mycket reklam idag om hur snabbt det kan gå för att registrera eller hur smidigt att det är att betala för spel eller insättningar och uttag.

Vill du veta mera så kan du hitta på Snabbastcasino om hur du finner rätt plats för betting, blackjack, roulett eller det spel som du gillar mest?

Kommer tv blir en show för casino eller kommer det bli bara online utan videoskärm?

Vad man också behöver veta när man håller på med casinon över nätet eller via sidor som använder sig av live-tv för spel är att det är snabba utbetalningar för spel?
Snabbastcasino kan du få veta allt från vilka sidor som har direktutbetalningar eller som har betalningar upp till 5 minuter. Men även vilka som har snabba bonusar.

Har du också bra förslag på  ställen på nätet för smidiga spel och casino och där du tror vi kan filma och sända direkt när dealern lägger ut kort?

Kontakta oss idag och berätta mer!

Scroll to top